27.1

Dagen till ära har varit fylld med mängder av trevliga stunder. Dock hade jag otroligt svårt att vakna imorse och det kommer jag lätt skylla på omställningen till sommartid. Jag hade satt klockan på halv tio, och i mitt huvud visste jag att klockan egentligen bara var halv nio. Det resulterade i att jag låg kvar till halv elva, fast klockan var ju egentligen bara halv tio. Ja, jag tänker fortsätta inbilla mig att det inte vara någon fara att jag knappt tog mig ur sängen.
Sedan begav jag mig ner på stan för att äta en allt för god lunch med Fia, för att sedan gå och lägga oss, välförtjänta, i solariet. Vanligtvis brukar varken jag eller hon svettas så mycket när vi solar. Men idag.. Då svettades vi som två grisar som precis blivit inlagda i en ugn. Det var ingen lek. Usch!
Vi hade sedan planerat att ta en promenad i hamnen på kvällen men till bådas besvikelse började det regna. Men efter lite soldans så blev det tillräckligt mycket upphåll för att fem små tjejer kunde ta en kvällspromenad runt hamnen. Mycket trevligt må jag säga..
Det har alltså varit en sån där bra dag idag, där man känner sig glad hela dagen. Dessutom ringde Hemköp Malmaberg mig idag och vill att jag ska komma dit på torsdag för att, som hon uttryckte sig "titta lite närmare på mig". Förhoppningsvis leder det till ett sommarjobb och pendlingen mellan Västerås och Eskilstuna inte behöver bli lika påtaglig som förra året. Men jag ska inte klaga, ett jobb är alltid ett jobb..

Imorgon är det upprop i den fjärde och sista kursen för terminen - utvecklingspsykologi, från cell till samhälle. Jag ska alltså de kommande veckorna lära mig om barns utveckling osv. Ser faktiskt fram mot det och blev till och med lite entusiastisk när jag såg hur sent barn får underläpp när de ligger i magen. Kanske inte så relevant att veta, men jag kan nu lägga till ännu en kunskap i huvudet, som antagligen kommer hamna i mappen "onödig information som är ganska ovärd att veta, men ändå sätter sig som en smäck i minnet". Önskar dock att det kunde vara så lätt att komma ihåg andra, viktigare saker ibland.. Så som informationen som man behöver kunna till en tenta, det är ju faktiskt väldigt sällan just den kunskapen sätter sig som en smäck.. Väldigt sällan...

27.0

Jag har nyss suttit och knapat ihop ett låångt mail på engelska till en släktning i USA. Det tog mig cirka 30 minuter. Först var det en process att försöka komma på något vettigt att skriva, komma på svar till alla hans frågor, sen komma på bra formuleringar, tänka på grammatiken, översätta de ord man inte vet vad de betyder osv. Samtidigt vill man ju låta så duktig som möjligt eftersom man faktiskt skriver till någon som har engelska som modersmål. Det är alltså en helvetes process. Ibland tror man att kunskaperna från engelska A och B ska vara till hjälp, men egentligen inte.

Jag har dock gjort det här några gånger tidigare och inte fått några klagomål. Ändå är jag lika nervös varje gång jag trycker på "skicka".
Ja, nu har jag den senaste halvtimmen tänkt och skrivit på engelska. Nu tror jag det är dags att sova istället.
God natt!

26.1

När det finns bra låtar på spotify att lyssna på, blir dagen helt plötsligt mycket bättre..

Daft Punk - Technologic
Pitbull - Pearly Gates
Sean Kingston feat Justin Bieber - Eenie Meenie
Edward Maya - Stereo love
Lil Wayne feat Eminem - Drop the world

och sen en gammal låt, som aldrig blir dålig

Everything but the girl - Missing

26.0

Kollade nyss in smhi.se för att kolla hur vädret i veckan kommer bli. Självklart är det regn, regn och åter regn som är prognosen och alla som känner mig vet att bland det värsta jag vet är nederbörd. Nederbörden kan komma på natten när jag sover, men på dagarna vill jag ha en torr omgivning. Fy!
Jag vill ha vår nu, nu Nu!

Igår var jag och Juha på stan och jag fick lite nya saker. En tunika, leggings, bh o en dvdbox! Är jättenöjd. Tack hjärtat. Nu väntar jag bara på att det ska bli torrt och varmt så jag får använda mina nya saker i vårsolen, tillsammans med mina nya ballerina som står i garderoben och samlar damm. När man köper sommarkläder så borde snön förstå att det är dags att försvinna.
Stick!

25.0

Idag när jag skulle gå till bussen hamnade jag bakom en kvinna med barnvagn. Hon svängde in framför mig bara några meter från mitt hus och gick åt samma håll som jag skulle gå. Detta gjorde ju att jag självklart gick efter henne eftersom hon gick på den vägen som skulle leda mig till bussen. Och där travade jag efter henne, eftersom hennes slutdestination verkade vara samma som min. Under den korta promenaden märkte jag att hon tittade bak på mig några gånger, men ingenting som jag direkt reflekterade över. Förrän... Cirka 50 meter kvar till busshållsplatsen stannar hon och vänder sig om och säger med irriterad men normal röst: Varför följer du efter mig?
Förvånad svarar jag att jag också ska gå till bussen. Hon svarade bara "okej", vände sig om och fortsatte gå mot bussen.
Min fråga är då: Ser jag ut som en läskig människa som brukar förfölja folk om dagarna? Gav jag verkligen ett sådant intryck att vara en farlig människa som skulle hoppa på henne och sno hennes plånbok och barn? Jag som trodde att jag inte skulle kunna skrämma slag på en mamma och hennes barn påväg till bussen, men antagligen har jag drag av att verka farlig och läskig.

24.0

När jag nyss gick ut för att hämta posten såg jag att jag fått ett vitt paket. Iver och glädje spred sig i kroppen. "Jag har fått en present!". När jag sedan öppnade paketet innehöll det ett paket kakor, en liten lapp och en cdskiva. Faktum är att Axfood har skapat ett nytt varumärke som ska säljas på Hemköp och Willys, och därför får vi anställda ett smakprov. Sortimentet är ganska stort och både jag och pappa fick ett varsitt paket kakor. De vill säkert göda oss lite med förhoppningen att jag ska bli tjockare inför sommaren. Eller så försöker Hemköp helt enkelt leva upp till sin slogan: "För oss som älskar mat". Och då måste ju personalen vara tjocka, för hur ska man annars kunna tolka att man älskar mat? Man kan ju inte gå runt med brödsmulor i håret och såsfläckar på tröjan. Nej vi gör personalen tjocka istället.

23.0

Efter en trevlig dag på stan med Malin och Ellen känner jag mig mycket nöjd. Först gick vi runt på stan, åt god (!!) mat på den grekiska kolgrillsbaren för att sedan ta ett glas vin på tabazco. Dock blev det en söt, halloninspirerad alkoholfri drink för min del. Mycket god måste jag inflika!

Imorgon ska jag hämta Juha på flygplatsen. Han har som sagt spenderat några dagar i London och nu tycker jag att det är på tiden att han kommer hem. Till hans försvar har han bara varit där sen i onsdags och till mitt försvar tycker jag om att ha honom i min närhet och kan inte vänta tills jag får ge honom en kram igen.. Som en töntig liten kär flicka tänkte jag gå och lägga mig nu och lukta lite smått på hans tröja som han lämnat kvar här. Det är töntigt, det är omoget och fjantigt, men vad gör man inte när man är kär?

22.0

Att jag för en gång skull tagit tag i mig själv och kommit iväg och solat tre gånger denna vecka gör mig inte bara stolt, utan också glad. Jag kan alltså titta ner på en brun mage, sådär i mitten av mars med snöslask och 3 grader utomhus. Att resultatet kommit såpass fort gör att jag inte vill ge upp och kommer därför fortsätta sola effektivt nu. Man mår faktiskt mycket bättre om man har lite färg på huden. Det är liksom inte kul att ha möjligheten att lägga sig naken i snön och helt smälta in.

Har förövrigt varit duktig att i tisdags gå till stan och sedan hem. Enligt eniros kartor och avståndsräknare har jag gått över 1 mil den dagen. Okej, det var en gång, för två dagar sen, men det är stort för att vara mig och jag kommer garanterat leva några dagar framöver med stolthet att jag faktiskt tog arslet ur sängen och gick.

Eftersom jag hade en tidig lektion idag innebär det att jag är trött och sängen har inte på länge varit så lockande. Det enda som saknas är Juha, men han springer runt i London och roar sig.. Inte ett dugg avundsjuk, inte ett dugg!


21.0

När Juha kom i fredags överraskade han mig med blommor. Jag blev jätteglad och som den lilla kock jag ibland är lagade jag plankstek åt honom. Jag var lite orolig först hur resultatet skulle bli, men min man verkade gilla det väldigt mycket. Lyckat må jag säga.

Imorgon hade jag tänkt att dyka in i lite skolböcker för att komma ikapp lite läsning samt att jag tänkte försöka trycka in en solning under dagen också. Det vore ju inte dumt!

______

Alltså det är inte själva händelserna i klippet som är bra, utan det är mannen i klippet, han som sitter i passagerarsätet. Han talar en speciell dialekt som endast pratas av 12 peroner i Sverige. Förståelse är liten och den underbara människa som bestämt sig för att texta så som det låter att han säger, han är ju ett geni.


20.1

Varför är jag alltid vaken så sent? Har jag någon slags inre eftersträvan att vända på dygnet och se till att jag blir successivt blir tröttare och tröttare för varje dag som går? Inte vet jag.. En sak som jag dock vet är att eftersom jag varit så duktig på att vara vaken sent och sova sent så kommer jag få ligga och stirra i taket imorgon kväll eftersom vad jag förstår så kommer Juha vara mycket trött efter första veckan på jobbet. I värsta fall kan jag försöka hosta hysteriskt så att han inte kan sova, för sällskap - det vill jag ju ha!

20.0

Det är så härligt att pappa har skaffat en kabel i bilen som gör att jag kan koppla in min ipod och använda den som musikkälla. Vilket gör att jag slipper sitta och bränna ut skivor, bland annat. Dock har jag under den korta tiden som sladden funnits i bilen (pappa kopplade in den igår), kommit på en rad negativa aspekter med att använda min ipod istället för skiva.
1. Jag har alldeles för många låtar för att lyckas ha någon ordning över huvudtaget. Och jag är oftast väldigt bestämt över exakt vilken låt jag vill höra. Det blir därför ett problem när jag har över 150 låtar och ska försöka hitta den låt som jag bestämt mig för att lyssna på.
2. Det är svårt att byta låt och köra bil samtidigt. Jag har svårt att hålla en ipod i handen, växla, styra och titta på vägen samtidigt. Måste dock nämna att de tre sistnämnda är prioritet, så ingen blir rädd för att möta mig på vägarna.
3. Det blir liksom inte samma sak på något sätt. Jag älskar att sätta mig i bilen tillsammans med en ny skiva, höja volymen och sjunga högt som fan. Nu har jag möjligheten att proppa in alla sortens låtar och byta ut den lika snabbt. Magin med en nybrändskiva försvinner liksom..
4. Eftersom jag ibland använder min ipod på bussen, så kopplar jag ur den och tar den med mig in när jag lämnar bilen. Risken är då att jag glömmer ipoden när jag har kört iväg och får istället nöja mig med rix fm's dåliga "blandning" av 10 låtar..
5. När jag har chansen att proppa ipoden med över 200 låtar så lägger jag in alla möjliga låtar jag hittar på datorn. Det är allt från nya, skitbra låtar, till gamla klassiker och låtar som är några år gamla. De nya, skitbra låtarna glöms då lätt bort och jag fastnar i ett träsk med Rihannas äldre låtar, Missy Elliot och Gym class heros. Inget fel med det, men alla de nya låtarna kräver en viss uppmärksamhet de också. För de är ju för jävla bra alltså.

Sen finns det ju självklart fördelar också, som en stor variation med låtar och att jag slipper slösa skivor. Men om jag känner mig själv rätt så kommer det vara kul att ha 150 låtar att välja mellan i cirka 2-3 veckor, sen kommer bilen vara full med brända skivor igen. Det har ju faktiskt sin charm!
______________________________

Jag har en sån där pappa, som fortfarande vid 56års ålder älskar datorspel. Just nu är han inne i en period där han spelar Warlords (kan det heta så?). Och som den fantast han är så måste det vara en totalt inlevelse i spelet och detta innebär att ljudnivån inte är den lägsta. Jag har därför i cirka en timme idag, och fyra timmar igår legat och lyssnat på krigstrumpeter, ljudeffekter, gubbar som skriker, svärd som klingar, you name it! Juha kan intyga att när pappa spelar datorspel så låter det som om vi har krig i rummet bredvid.

19.0

Äntligen klarade jag sociologitentan! Aldrig mer kapitalismen, Marx, Weber, Durkheim och allt som hör till. Vilken lycka, vilken sann lycka!


18.0

En utav de bästa låtarna.. någonsin!

Queen - Too much love will kill you

I'm just the pieces of the man I used to be
too many bitter tears are raining down on me.
I'm far away from home
and I've been facing this alone
for much too long.
I feel like no-one ever told the truth to me
about growing up and what a struggle it would be.
In my tangled state of mind
I've been looking back to find
where I went wrong.

Too much love will kill you
if you can't make up your mind.
Torn between the lover and the love you leave behind.
You're headed for disaster
'cause you never read the signs.
Too much love will kill you every time.

I'm just the shadow of the man I used to be
and it seems like there's no way out of this for me.
I used to bring you sunshine
but now all I ever do is bring you down.
How would it be if you were standing in my shoes
can't you see that it's impossible to choose.

No there's no making sense of it
every way I go I'm bound to lose.

Too much love will kill you.
Just assure it's none at all.
It will drain the power that's in you
make you bleed and scream and crawl.
And the pain will make you crazy
you're the victim of your crime.
Too much love will kill you every time.

17.0

Ibland har man tur. Och det är när pappa är glad! Hans glädje slutade med att jag fick ett par nya skor, två tröjor och en sjal idag på stan. Dessutom ett litet bidrag till min vårjacka som jag desperat ska åka till Örebro för att försöka få tag i. Jag vet att jackan finns där och kommer imorgon ringa dit och dubbelkolla det, och sedan hänga undan den. Sedan bär det av, tur & retur, till Örebro för en jacka. Jag är inte klok, men... Den är vacker, jag är kär.

När vi åkte ner på stan idag påpekade Gustav att pressbyrån på Centralstationen hade bytt namn till Korvbyrån?! Hur kommer det sig? Då tillägger min kusin att i Karlstad heter den Kanelbullebyrån.. Vad är det här för påhitt, och det måste seriöst vara det töntigaste jag stött på. Kommer Hemköp framöver döpa om sina olika butiker till Köttköp, Fruktköp, Mjölkköp etc?
Det är så töntigt att jag förstår inte ens varför jag lägger energi på att bry mig..

16.0

Nu tänker jag köra ett emoinlägg.. Eller slängar av det iaf. Det innebär för mig att man sätter igång och klagar över hur skit allting är och hur trött man är..
För seriöst.. Så trött som jag är på allting just nu, det går inte att beskriva. Är trött på skolan, på jävlavinterjävel som inte går över, äcklig snö - som har gått från fin, till jävligt irriterande, trött på att böckerjävlar kostar så jävla mycket! Som sagt.. trött på det mesta..

Nu ska jag jävlar gå och sova jävel!

15.0

Nyss kommit hem från tre dagar i Göteborg. Att få spendera tid med sina älskade syskonbarn är helt ovärdeligt! Det finns inget sötare och en tanke slog mig i bilen. Jag älskar mina syskonbarn så högt att det värker i hjärtat ibland. Hur kommer det då bli med mina egna, framtida barn?
Hmmf..
Ni är bäst för mig!




RSS 2.0