58.0

Efter att ha lyckats svara på cirka 8 frågor av 12 på hemtentan borde jag känna mig stolt. Har fått ihop snart 7 sidår av totalt 10-12 sidor. Ändå känns det som om jag aldrig blir nöjd med min prestation. Kanske dags att gå och sova och se om allting känns bättre imorgon?  För i nuläget kämpar jag både med tentan och att hålla mina ögon öppna. Det känns som om hemtentan svävar över huvudet på mig och skriker "du kan ingenting, du kan ingenting"... Ungefär som den finska gubben i oddset reklamen...

 

57.0

Fenomenet strumpor och dessa försvinnande är en grej för sig. Några gånger per år brukar jag försöka fylla på min strumplåda. Men trots att jag köper nya och köper nya, är min strumplåda alltid tom. Jag brukar alltid köpa svarta strumpor, vilket min bror och far också använder. Men skillnaden är att jag har minst 5 storlekar mindre än båda dem och att jag alltid köper med någon liten figur eller blomma på, så att de ska förstå att det är tjejstrumpor. Men trots att jag gjort denna markering på mitt strumprevir lyckas mina strumpor ändå alltid försvinna. Och jag förstår inte hur... Jag har alltid en strumpa kvar av varje sort, och eftersom jag då  endast har ett antal att använda blir dessa söndertvättade vilket resulterar i att alla mina strumpor innehåller minst två hål. Och alla vet att det inte är någon hit att gå med strumpor med hål i... Istället för att helt enkelt välja vilka strumpor jag ska ha, blir det istället att välja vilka strumpor som har minst hål i så att det blir så bekvämt som möjligt. Ja, men köp nya strumpor då? Ja, jag gjorde det förra helgen, och jag hittar bara ett par. Vem äter upp mina strumpor?
Min spontana gissning är Juha. Känner du dig skyldig?

56.0

Jag funderar helt seriöst på vem som gillar den där kavli reklamen, den med räkosten? Den är ju hemsk, tråkig, ful och bara en del i livet som gör mig allmänt irriterad. Om något parti har som vallöfte att den reklamen slutar gå på tvn så lvar jag att ni har min röst!

Nu är jag äntligen klar med två tentor, och har två kvar. Imorgon är det dags att åka till skolan igen för att börja med tenta nummer tre. Längtar till nästa torsdag, då är allting över.

55.0

Eftersom jag tänkte lämna huset imorgon för att plugga i skolan istället för hemma har jag gjort soldansen hela dagen, och morgondagens väder blir:

Prognos för ÖSTRA SVEALAND
Regnet drar bort från Uppland under kvällen och följs av minskad molnighet. I morgon goda solchanser, främst i norra delen, och 13-18 grader. Nordvästlig vind.

Tisdag å andra sidan blir pluggdag hemma, då vädret förväntas bli: 

Prognos för ÖSTRA SVEALAND
Nordlig vind. Regn främst i söder men det drar efterhand bort österut. Under kvällen lättar molnen i väster. 10-13 grader, i Dalafjällen något lägre.


Har jag nämnt att vädret styr om jag går ut eller inte?


54.1

Den första tentan är äntligen klar. Det blev cirka 3300 ord, där minigränsen var 3000. Kan faktiskt erkänna att det känns både skönt, men samtidigt inte. Har ju faktiskt tre tentor kvar, som ska göras inom loppet av två veckor, där sammanlagt cirka 25 sidor ska skrivas ner och reflekteras. Har jag nämnt att jag är stressad och har panik? Det känns ibland som om tentorna sitter och tar stryptag runt halsen på mig...
Tyckte dock att jag kunde unna mig en myskväll med Stina och Fia. Och då kändes allt lugnt. Men när jag kom hem för timme sedan fick jag återigen panik och fick en stor impuls att sätta mig och skriva på nästa tenta. Nu, en timme senare har jag fått ihop nästan två sidor på den tentan och är nu uppe i strax över tre sidor, där den avslutningsvis ska vara åtta sidor lång. Är dock inte så orolig över den, för det verkar som om det ljusnar lite över hur den ska utföras. Men vi ska inte prata om de andra två tentorna som ligger och drar mig hysteriskt i håret. Den i drogförebyggande kursen förstår jag ingenting. Jag fattar inte alls vad de vill ha ut av den, vad jag ska skriva, vad jag ska läsa eller vad jag ens ska börja. Panik är ordet, P A N I K! Utvecklingspsykologitentan känns lite skrämmande, men det är nog antalet sidor som skrämmer mig mer än själva uppgiften. 10-12 sidor jag ska lyckas kräma ut, med hjälp av böcker på sammanlagt över 1000 sidor. Alla påstår att jag har god tid på mig, men två veckor är faktiskt nästan ingenting. Det i jämförelse med att första tentan som var på nio sidor tog mig fyra dagar att skriva klart.
Imorgon är det i allafall en redovisning som ska göras och det kommer kännas skönt när man kan lägga det bakom sig också. Sen bär det bara hem för att fortsätta skriva och läsa.
Som sagt, märks det att jag har panik, eller vad?

54.0

Med så mycket tankar och ord i huvudet, lyckas jag ändå inte få ner dem i min hemtenta. Jag har dock bara cirka 800 ord kvar att få ut. Men det är lättare sagt än gjort. När jag får upp skrivglöden och tycker att jag skrivit massor, inser jag att det bara är 90 ord jag har fått ner. Inte alls peppande. Försöker gå ut och sätta mig varje gång jag läser i böckerna för att hitta referenser. Det för att få njuta av att det för en gångsskull är varmt i luften. Just nu är det 23 grader på baksidan och det är underbart. Har försökt sitta ute med datorn och plugga, vilket varit planen hela terminen också. Men eftersom jag inte är så mycket självdiciplin blir det att jag tittar och lyssnar på allting som är utomhus. Därför har slusatsen blivit: ska jag få någonting gjort bör jag sitta inomhus.

 Längtar tills den 3e juni då alla mina fyra hemtentor är inlämnade och jag skrivit ihop ungefär 30 sidor sammanlagt.
Suuuuck...

53.0

Nu är halva hemtentan i kropp, sexualitet och hälsa skriven. Efter mycket bök fram och tillbaka blev titeln till slut "Homosexualitet i relation till genus". Har en del kvar att skriva, men anser mig positiv till detta, då grunderna är gjorda. Nu handlar det mest om att dra fram min dolda ordbajsningstalang och fylla ut tentan. För 3000 ord, det ska den innehålla.

52.1

21 grader, molnfritt och stor sol. Och vad är dagens aktvitet? Jo, plugg...
Ibland älskar man skolan så mycket!

52.0

Tack för en jättemysig kväll, tjejer. Ni är bäst! ♥ Och grattis igen Amanda.
dagens fotograf; Sofia

51.0

Efter en fullspäckad dag med plugg och mat hos farmor beger jag mig snart ner på stan för att ha det trevligt med de bästa. Middag och övrigt tillägg väntar på bill o bob. Som tur var kom Emelie och hjälpte mig och locka håret, annars hade jag nog aldrig blivit nöjd. Tack!


50.0

Eftersom det regnar har jag bestämt mig för att inte lämna huset idag, med ett ynka undantag att lämna garagenyckeln till Juha. Annars blir det inomhusaktiviteter för hela bunten.

När man köper ett nagellack förväntar man sig att det ska hålla minst två dagar i allafall, utan små flisor och bortskrapade toppar. Jag köpte ett nytt nagellack från isadora för ett tag sen, som faktiskt heter "extra long lasting". Men något jävla extra long lasting har jag inte sett ännu? Jag målade naglarna igår kväll och nu ser jag små flisor redan nu. Är det inte jävligt irriterande? Positivt är dock att färgen är fy i helvete snygg...

49.0

Hoho, solen skiner! Och det faktum att jag får ta bilen till skolan gör ju det hela ännu bättre. Idag kommer det bli en bra dag, tack vare min kompis solen!

48.0

Någonting som jag lagt märke till att jag skriver väldigt ofta om vädret. Regndans hit, soldans dit. Hatiska mening om regn, snö och vind samt hur mycket jag uppskattar solen. Tanken slog mig att vädret faktiskt påverkar min inställning till den kommande dagen. Ser jag på smhi.se att det ska bli dåligt väder, då ändras min inställning automatiskt till negativt. Om jag å andra sidan ser att det ska bli sol och varmt, då är inställningen på en gång positiv. Sen hävdar jag inte att jag är den enda som påverkas av vädret och att jag är den enda riktigt regnhataren. Men det är ändå ganska konstigt att mitt humör kan påverkas så enormt av någonting jag själv inte kan påverka.
Jag tror att det är just därför jag älskar våren mest av alla årstider. Solen tittar fram allt mer, den äckliga snön smälter och graderna stiger mer och mer. Finns det egentligen någonting bättre än den första grillningen, den första glassen utomhus eller när alla stans uteserveringar monteras upp? Det är ganska fantastiskt att någonting som upprepas år efter år kan skänka samma glädje gång på gång.

Imorgon är väderprognosen för Västerås:
Klart eller halvklart och i natt omkring noll grader. I morgon tidvis molnigt, men mest uppehåll och på dagen 10-15 grader, lägst vid kusten. Svag vind, i morgon nordostlig.

- Just nu är inställningen hyffsad. Chansen verkar ju i allafall större att det blir några solglimtar än att regnet kommer. Men kan man lita på smhi? Den saken har jag delade uppfattningar om...

47.1

Måste börja med att tacka Emil för min nya bloggdesign. Jag är mycket nöjd! Jag bugar och niger, tacktack!
Lyckligtvis verkade det vara någon som lyssnade på mig och gjorde soldansen efter min önskan. Solen tittade fram lite grann under kvällen och imorgon har smhi lovat sol hela dagen. Förhoppningsvis stämmer det - för smhi kan man ju egentligen aldrig lita på.

Idag har vi, Tommies födelsedag till ära, bakat en mycket god tårta.

Jag har även, (kors i taket) pluggat flitigt idag. Jag har lyckats skriva ihop ungefär två sidor på läroportföljen, vilket är en stor framgång om man har i åtanke att när jag vaknade imorse inte hade den blekaste aning om hur den skulle skrivas och vad den skulle innehålla. Men den vinden har vänt och jag ska försöka vara klar med den inom ett par dagar. Torsdagen är i alla fall bokad med plugg, och då ska jag vara effektiv.

Två, mycket bra låtar som är inladdade i iPoden:




47.0

Nu tycker jag att någon borde sluta göra regndansen! Jag kan med all sannolikhet säga att det soldansen är mer uppskattad!

46.0

Nu har jag snart lyckats skriva en sida på min hemtenta. Är uppe i snart 500 ord, och det innebär att jag har 2500 ord kvar att skriva. Mitt mål att försöka få ihop 1500 ord idag, det vet jag inte om jag kommer klara av. Men jag är på god väg och har ett par timmar kvar innan dag är slut. Imorgon blir det en heldag i skolan, där jag ska försöka komma igång med en annan examinationsuppgift. Förhoppningsvis kommer jag inte behöva stressa sönder mig om några veckor. För faktum är ju att fyra hemtentor/examinationsuppgifter ska vara klara och inlämnade om cirka 3 veckor. Panik? Ja tack!

På menyn står det grekisk pyttipanna, med kyckling, klyftpotatis, tomater, fetaost m.m.

45.0

Måndag innebär vanligtvis ångest inför första dagen på en ny jobbvecka. Men om man har den turen som jag har, så är man alltid ledig på måndagar. Det innebär sovmorgon, söndagen innebär inte lika mycket ångest, nytt avsnitt av desperate housewives och ibland även någon ny bra låt! Som idag, då har jag hittat låten som jag försökt hitta överallt!



Grattis världens bästa Amanda!

44.1



... det räcker så!

44.0

Idag slog jag på stort. Jag tog på mig kockmössan och tillsammans med Stina lagades det en otroligt god plankstek, för att sedan konstatera att det var mycket gott. Lyckat, med andra ord. Tidigare under dagen hade jag och Stina en mysig stund på stan, där bland annat ett väskköp och en trevlig lunch på Varda kan nämnas.
Den nya väskan; (noteras bör att alla löstagbara band är borttagna)

RSS 2.0